Wethouder zet werkgevers in het zonnetje

HATTEM Wethouder Doret Tigchelaar ontvangt woensdag 11 mei, samen met werkmakelaar Chantal de Wolf en de partners van Werkbedrijf Regio Zwolle, de bedrijven Connexxion en BoGo in het Hattemse stadhuis. De beide bedrijven geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans in hun bedrijf. Zij doen dit in het kader van Social Return On Investment en de nieuwe Participatiewet. Om hun inzet te belonen en andere bedrijven te inspireren om zich ook in te zetten voor een inclusieve arbeidsmarkt ontvangen de bedrijven van wethouder Tigchelaar een vaantje en een boek.

Wethouder Tigchelaar is blij met de inzet en het voorbeeld van de bedrijven: ,,Deze bedrijven laten zien dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans verdienen. Als gemeente zien we graag dat deze mensen aan een baan komen. Daar werken we ook hard aan. Bijvoorbeeld door inzet van de werkmakelaar, Chantal de Wolf. Zij bemiddelt tussen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bedrijven in de regio die een vacature hebben. De werkmakelaar kent veel Hattemse kandidaten en kan ondernemers helpen de geschikte kandidaat voor hun bedrijf te vinden.´´

Tot eind mei gaan alle partners van Werkbedrijf Regio Zwolle werkgevers in de regio opzoeken. Het doel van de campagne is om werkgevers te informeren over en te enthousiasmeren voor invulling van de Banenafspraak. En hoe de werkgever daarbij kan worden ontzorgd en ondersteund. Uiteindelijk gaat het erom dat we er met z'n allen voor zorgen dat we in de regio Zwolle in 2016 duizend banen realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kunnen mensen zijn met een arbeidsbeperking, maar ook 50-plussers en jongeren vanuit praktijk-, voortgezet speciaal of Entree-onderwijs.

Werkbedrijf Regio Zwolle is een netwerkorganisatie, waarin veertien gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijsinstellingen hun krachten bundelen om de komende jaren zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het gaat om mensen die niet of moeilijk zelfstandig hun weg naar werk kunnen vinden, zoals bijvoorbeeld 50-plussers, jongeren tot 27 jaar en Wajongers met arbeidsvermogen.