• Wethouder Arjan Klein geeft in een bomvol Refter het startsein voor het tiendaags kunstevenement.

    Vestingval Elburg
  • De opening werd opgeluisterd door een intermezzo van Ewoud Gosker. Zijn zoon Lennard begeleidde hem op gitaar.

    Vestingval Elburg
  • Vestingval Elburg

Wethouder Klein opent zevende editie Vestingval Elburg

ELBURG In een bomvol refter van Museum Elburg gaf Arjan Klein, wethouder van onder meer Kunst en Cultuur van de gemeente Elburg, woensdagmiddag het startsein voor Vestingval Elburg. Dat is een tiendaags kunstevenement in vestingstad Elburg.

Arjan Klein: ,,Het is gaaf om de verbinding te zien tussen jong en oud. Het resultaat kan de komende dagen zelf aanschouwt worden, zowel in de grachten, beek als binnenstad. Ik zag een filmpje voorbijkomen hoe enthousiast en creatief de leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs bezig zijn geweest met drijvende kunst. Ik bewonder iedereen die Elburg op deze manier op kaart zet."

GEKNEPEN Hans Smit, de nieuwe voorzitter van de stichting, heeft zich tijdens de voorbereiding weleens geknepen. ,,Maar ze zeiden: 'Het komt allemaal goed, Hans.' En daar heb ik op vertrouwd. Ik ben trots en het voelt goed om te kunnen zeggen dat de zevende editie wederom een bont gezelschap van culturele uitingen is geworden."

GESLAAGD Hij bedankt iedereen die het, op welke wijze dan ook, mogelijk heeft gemaakt om van het Vestingval wederom een geslaagd evenement te maken. ,,Ik spreek hier mijn waardering uit voor iedereen en voel mij vereerd om hier deel van uit te maken."

INTERMEZZO De officiële opening werd opgeluisterd door een intermezzo van de Elburger stadsdichter Ewoud Gosker met een gedicht over Vestingval. Zijn zoon Lennard begeleidde hem op gitaar. Zijn aanvullende en aansprekende gitaarspel bracht wethouder Klein op het idee hem uit te nodigen voor de raadsvergaderingen. 

ACTIVITEITEN Op bijna dertig bijzondere locaties wordt kunst tentoongesteld. Daarnaast is er muziek en dichtkunst te beluisteren. De culturele activiteiten zijn tot en met zaterdag 8 juni dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur en op maandag van 14.00 tot 17.00 uur. Op zondag is alles gesloten. Toegang voor het evenement is gratis.

SPONSOREN Vestingval is mede mogelijk gemaakt door de sponsoren, het Cultuur & Erfgoedpact Noord Veluwe, de gemeente Elburg en de vele vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.vestingvalelburg.nl.