Wethouder in gesprek met bewoners over hondenpoep

HATTEM Wethouder Doret Tigchelaar staat woensdag 16 december met de keet van Samen Hattem aan de Rijnstraat. Ze nodigt bewoners uit de omgeving van de Rijnstraat van harte uit om met haar in gesprek te gaan over hondenpoep. In de afgelopen periode heeft de gemeente actie ondernomen om overlast van hondenpoep in deze buurt te verminderen, maar wethouder Tigchelaar wil ook graag horen wat inwoners zelf hebben gedaan of nog willen doen. De keet staat woensdag tussen 14.00 en 19.00 uur aan de Rijnstraat tegenover nummer 13.

Begin dit jaar kwamen verschillende bewoners van met name de Rijnstraat bij de wethouder om met haar te praten over dit onderwerp. De bewoners gaven toen aan veel overlast te ervaren omdat in de omgeving veel mensen de uitwerpselen van hun hond niet opruimen.

Naar aanleiding hiervan is er een proef begonnen met een aantal speciale afvalbakken voor hondenpoep. Bovendien wordt sindsdien het grasveld waar veel overlast was vaker kort gemaaid. Wethouder Tigchelaar: "Ik wil nu graag met de bewoners in gesprek om te horen of dit een verbetering heeft opgeleverd. Ook hoor ik graag van hen welke ideeën ze hebben om zelf de situatie verder te verbeteren."