Werkzaamheden op en rondom de Kerkdijk

HEERDE Tussen 17 en 28 oktober wordt de Kerkdijk tussen de Oost- en Westdijk een aantal dagen afgesloten. Ook wordt de IJsseldijk, tussen de huidige aansluiting Kerkdijk/IJsseldijk en de toekomstige aansluiting IJsseldijk/Westdijk, afgesloten.

Tijdens de dagen van afsluiting wordt onder andere de aansluiting van de nieuwe brug/inlaat (inclusief het nieuwe zuidelijk gelegen fietspad) op de bestaande Kerkdijk en IJsseldijk gerealiseerd.

Het verkeer tussen Heerde en Welsum wordt tijdens de afsluiting over de nieuwe Westdijk geleid. Het verkeer tussen Heerde en Veessen wordt via de Plakkenweg omgeleid. De exacte data van afsluiting worden nog bekendgemaakt.

In week 46 (14-18 november) worden bovengenoemde wegdelen opnieuw afgesloten. In deze week wordt begonnen met het afgraven van de dijk tussen de huidige aansluiting Kerkdijk/IJsseldijk en toekomstige aansluiting IJsseldijk/Westdijk. De klei die hierbij vrijkomt, wordt via de bouwweg afgevoerd.

Fietsverkeer tussen Veessen en Heerde kan in week 46 wel gewoon van het fietspad naast de bypass Kerkdijk gebruik maken. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige verkeerssituatie.

Vanaf week 47 (21 november) kan het openbaar verkeer gebruik maken van de nieuwe brug Kerkdijk. Verkeer vanuit Veessen richting Deventer rijdt vanaf dat moment via de brug-inlaat Kerkdijk en de verlegde IJsseldijk, gelegen op de nieuwe Westdijk.