• Dick van der Veen

Wellicht toch totaal Rivierfront Veessen

VEESSEN Spoedoverleg tussen de gemeente en de eigenaresse van restaurant-camping IJsselhoeve heeft de deur open gezet voor een totale uitvoering van het Rivierfront dat het aanzicht van Veessen een grote facelift zal geven.

Dick van der Veen

IJsselhoeve levert een groot deel van de vergunning voor ophoging van gronden in om bij de buurman vervuilde grond af te dekken. Het ontvangt 90.000 euro voor uit te voeren werken maar wil wel weten of ment een resterend deel van de ophogingsvergunning toekomstige uitbreidingsplannen kunnen worden gerealiseerd.

De gemeente laat daarop een berekening los. IJsselhoeve maakt uiterlijk 21 april bekend of ze daarmee kan leven. De provincie Gelderland is daarmee akkoord. Er ligt een basisplan dat voorziet in voorzieningen haven, werken haventerrein met camperstandplaatsen, parkeervoorzieningen en een strandje bij de Hank. Indien de gemeente en IJsselhoeve elkaar uiteindelijk vinden komt daar onder meer een Rivierbad en een looproute bij. Met de facelift is 1,5miljoen euro gemoeid, waarvan de provincie de helft voor haar rekening neemt en de gemeente Heerde ruim zeven ton.