Websites Hattem, Heerde en Oldebroek scoren goed

VELUWE De websites van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek zijn toegankelijk voor iedereen, inclusief mensen met een beperking. Dit blijkt uit een jaarlijkse inspectie naar digitale toegankelijkheid.

Uit deze inspectie blijkt dat de websites het hoogste niveau van toegankelijkheid hebben behaald. Dit houdt in dat informatie op de websites voor iedereen toegankelijk, begrijpelijk en vindbaar is.

De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek werken hard aan hun digitale dienstverlening. Een toegankelijke website is voor een gemeente niet alleen verplicht, maar ook erg belangrijk. De website is een belangrijke informatiebron voor inwoners, ondernemers en bezoekers.

Als een website goed in elkaar zit, kan deze door iedereen worden gebruikt, ook door bezoekers met een beperking. Dan pas kan echt iedereen meedoen. Een principe waar de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek volledig achter staan.

Een bijkomend voordeel van een toegankelijke website is, dat deze ook goed te gebruiken is op smartphones en tablets, in welke browser dan ook. Daarnaast werken toegankelijke websites sneller en zijn ze beter vindbaar in zoekmachines zoals Google.

Voor meer informatie verwijzen de gemeenten naar de website www.digitoegankelijk.nl en detoegankelijkheidsverklaring op de gemeentelijke website.