• Jan van de Pol

Wandelroutes Noord-Oost Veluwe gebundeld

EPE Wandelaars kunnen vanaf eind deze maand voor het eerst aan de hand van een wandelkaart routes kiezen in het gebied Epe - Heerde - Hattem. De wandelkaart wordt woensdag 29 mei gepresenteerd bij de Schaapskooi aan de Elburgerweg in Heerde. Burgemeester Jaqueline Knoops, tevens voorzitter van de Schaapskudde Epe, neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

De nieuwe wandelkaart is ontstaan door samenwerking van Rond Uit Hattem, Visit Heerde en VVV Epe/Stichting Promotie Gemeente Epe en vervult een lang gekoesterde wens. ,,Er is veel vraag naar een kaart voor het gebied van de drie toeristische gemeenten'', melden de initiatiefnemers in een persbericht.

,,De kaart beslaat niet alleen het gebied van de drie gemeenten maar feitelijk die van de hele Noord-Oost Veluwe. Op de kaart zijn alle door landschapbeheerders uitgezette wandelroutes ingetekend en ook alle klompenpaden zijn op de kaart weergegeven. De wandelroutes gaan langs de vele mooie 'pareltjes' van de drie gemeenten, zoals bijzondere bos- en heidegebieden, de Schaapskooi en vele beken en sprengen. Op de kaart is voor Hanzestad Hattem een speciale uitsnede gemaakt zodat ook de wandelroutes in deze stad met behulp van deze kaart kunnen worden bewandeld.''

De kaarten kosten 5,95 euro en zijn onder meer verkrijgbaar bij de Toeristeninformatiepunten Hattem en Heerde en VVV Epe.