Wandelen door bos en veld

EPE - Het is lente. Er bloeien weer bloemen, de bomen hebben bladeren, het gras wordt steeds langer en groener en de vogels fluiten. Tijd om een frisse neus te halen. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 16 mei een lange wandeling over de Noord-Veluwe door de afwisselende bos- en heiderijke omgeving van Epe. De tocht gaat over Majuba, Scherpenberg en De Dellen. De wandeling gaat ook langs plassen en door open velden, waar het soms drassig kan zijn. Stevige schoenen zijn daarom aan te raden. Onderweg is er van alles te zien, waaronder dierensporen en wie weet ook nog wat wild.

Start: 10.00 uur vanaf de parkeerplaats 'Erf van Daendels' aan de Nieuwe Zuidweg Duur: 6 à 7 uur. Kosten: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK pas. Deelnemers dienen zelf voor eten en drinken voor onderweg te zorgen. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, of Fokko Andringa, tel. 06 - 51 543 444.

Routebeschrijving

Komend vanaf de A50, afslag 29, Heerde-Wezep, richting Wezep. Na 300 meter links, Nieuwe Zuidweg, volg deze ca. 3,5 km tot parkeerplaats links.