• Barry Wensink/BDUmedia

Waarderingsbeeldje vanuit Oldebroek voor Mekaar

OLDEBROEK 'Oldebroek voor mekaar' staat voor samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Steeds meer initiatieven in de gemeenschap zijn typerend voor de nieuwe aanpak waarin de samenleving aan het roer staat. Om waardering hiervoor uit te spreken, is het idee ontstaan om inwoners die een onderscheidende en actieve bijdrage hebben geleverd te waarderen met een uniek beeldje. De eerste inwoner van gemeente Oldebroek die het beeldje in ontvangst mocht nemen was dinsdagavond 7 juli Tonny Vos uit Wezep.

De selectiecommissie hanteert enkele criteria, namelijk dat het maatschappelijke initiatief onderscheidend is of dat de bijdrage een bestaand initiatief een paar stappen verder brengt. De inwoner bekleedt daarnaast een voorbeeldrol voor andere Oldebroekers om iets gelijkwaardigs te doen. De selectiecommissie bestaat uit Liesbeth den Ouden, Frans van de Logt, Helmig Kragt en burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Hij ontving in zijn woning uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn het beeldje. Het beeldje is ontworpen en gerealiseerd door kunstenaar Willem Bultman uit Oldebroek.

Vos kreeg het beeldje op grond van zijn actieve inzet in de buurtgroep Taartpunt Wezep met activiteiten als het plaatsen van een schutting bij het speelveld achter de Kamperfoeliestraat, het schoonmaken van de groenstrook bij spoor, afval opruimen, en het snoeien van het groen . Ook heeft hij de Burendag georganiseerd in Wezep Taartpunt. Tot slot heeft Vos veel contact met medebuurtgenoten, waaronder eenzamen en mensen die hulp nodig hebben.