• Shutterstock foto

Volop paasactiviteiten in Nunspeet

NUNSPEET Tijdens de Paasdagen worden in en rond Nunspeet tal van activiteiten gehouden. In het bezoekerscentrum kan de jeugd maandag (tweede paasdag) meedoen aan twee speurtochten. Voor kinderen van zes en zeven jaar is er een speurtocht met kompas.

Jeugd in de leeftijd van drie tot zes jaar kan deelnemen aan een paasbingo. Er moeten plaatjes worden gezocht. Vanaf 13.00 uur kan worden deelgenomen aan handboogschieten, boom klimmen en broodjes bakken. Het bezoekerscentrum is maandag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

PAASVIERING In dorpshuis Horsterhoek in Vierhouten wordt eerste paasdag een paasviering gehouden. Voorganger is Heinz Ros uit Nunspeet. In de dienst wordt het paasverhaal voor de kinderen verduidelijkt in een poppenkastvoorstelling. De aanvang is om 10.30 uur.

ZANGDIENST In de Opstandingskerk aan de Feithenhofweg in Nunspeet wordt tweede paasdag een zangdienst gehouden. Thema is: 'Wees gerust, want er is hoop!' Muzikale medewerking wordt verleend door gospelkoor Laetare uit Oldebroek. Voorganger is Henk Rodenhuis uit Kampen. De aanvang is om 10.00 uur.

AUTOPUZZELRIT Stichting De Ontmoeting houdt maandag 22 april weer een autopuzzelrit. De start is tussen 13.30 en 14.30 uur vanaf de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Brinkersweg. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro.

OPTREDEN Op het Marktplein treedt zaterdag 20 april Johan Vreugdenhil op. Hij doet dat tussen 14.00 en 16.00 uur op uitnodiging van de Stichting Evangelisatie en Bijbelstudie Thornspic.

PAASCONCERT In Elspeet wordt stille zaterdag een passie- en paasconcert gegeven door het christelijk gemengd koor Via Vox. In de Hervormde dorpskerk aan de Nunspeterweg. wordt dan medewerking verleend door het Elspeets Mannenkoor Con Amore. Het orgel wordt bespeeld door Jan Post, de piano door Evert van de Veen. De opening, meditatie en sluiting worden verzorgd door dominee M. van Kooten. De aanvang is om 19.30 uur.

PAASREVEIL Op eerste paasdag is er een paasreveil op de speelweide achter de bijentuin. Er wordt gezongen onder leiding van een muziekgroep en er wordt stilgestaan bij het paasevangelie. De aanvang is om 7.00 uur. Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover de begraafplaats aan de Eperweg.

PAASEIEREN In Europarcs Resort Veluwemeer kan zowel eerste als tweede paasdag worden deelgenomen aan het zoeken naar paaseieren. Onder meer wordt er gezocht naar het gouden ei. Aanvang 9.30 uur vanaf restaurant Friends 'n Bites op het park aan de Randmeerweg.