Volop activiteiten tijdens Buitenspeeldagen

HATTEM De maand juni staat in het teken van buitenspelen. Kinderen kunnen samen met hun vader of moeder, opa of oma, vriendje of vriendinnetje meedoen aan leuke spellen op een speelveld of -plein in de buurt.

De eerste activiteit is de straatspeelmiddag die op woensdag 8 juni van 13.30 tot 15.30 uur wordt georganiseerd in de ABC speeltuin aan de Allee. De organisatie is in handen van speeltuinvereniging ABC. Vervolgens zijn er op woensdagmiddag 15, 22 en 29 juni diverse spelactiviteiten op een locatie in Hattem. Voor de oudere jeugd van 10-15 jaar wordt er bovendien in samenwerking met de scouting een klimdag georganiseerd tijdens de langste dag op 18 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Op de facebookpagina van JOGG (JOGG-Hattem) is te zien waar en wanneer er wat te doen is.

Naast de activiteiten die worden georganiseerd wordt ook elke dag een spelactiviteit op de facebookpagina geplaatst die kinderen en ouders in hun vrije tijd zelf ook kunnen spelen. Dit kan thuis, in de pauze op het schoolplein, op een kinderfeestje of samen met vriendjes of vriendinnetjes in de buurt. Zo kunnen ouders en kinderen zien hoe eenvoudig en leuk samen buitenspelen kan zijn!

JOGG Hattem is officieel JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gemeente. JOGG is een lokale aanpak voor meerdere jaren met als doel het bevorderen van een gezonde leefstijl onder jongeren. Het idee is dat meer gedaan kan worden voor kinderen wanneer scholen, verenigingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven actief samenwerken.

Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Daarom is de bestrijding van overgewicht onder de jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken én voldoende bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Met de JOGG-aanpak worden jongeren gestimuleerd om dagelijks meer te bewegen en gezonder te eten en drinken. JOGG helpt kinderen en hun ouders bij het maken van gezonde keuzes en laat zien hoe gemakkelijk bewegen en sporten kan zijn. Dat hoeft niet bij een club of verenging te zijn, denk ook aan klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of op de fiets naar school.