• SV Fotografie

Vierde en vijfde verdachte aangehouden voor dodelijk schietincident Vaassen

VAASSEN Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de 25-jarige man die in maart werd doodgeschoten op een carpoolplaats in Vaassen, heeft maandag de voorlopig laatste twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Leeuwarden van 21 en 26 jaar. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. In totaal zijn nu vijf verdachten aangehouden in dit onderzoek. Alle verdachten zitten vast op dit moment.

Het lichaam van het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 maart door agenten aangetroffen rond 00.10 uur, na een melding over een verdachte situatie op de carpoolplaats aan de Geerstraat in Vaassen. Direct werd er een groot rechercheteam (TGO) op de zaak gezet.

AANHOUDINGEN Via het rechercheonderzoek kwam eerst een 36-jarige man uit Heerde (die verbleef in Epe) als verdachte in beeld. Deze verdachte is op 30 maart aangehouden. Op 13 juni werd een tweede verdachte aangehouden, een 38-jarige man uit Zwolle. Aanhouding van de derde verdachte volgde op 27 juni, toen werd een 20-jarige Apeldoorner aangehouden. De twee mannen uit Leeuwarden, de man uit Heerde en de man uit Zwolle worden allen verdacht van moord in vereniging, poging tot moord in vereniging, afpersing en diefstal met geweld. De 20-jarige Apeldoorner wordt verdacht van poging tot doodslag.

DRUGSGERELATEERD Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is op de parkeerplaats is nog gaande. Wel is inmiddels duidelijk dat het ging om een conflict over harddrugs.

Meer informatie over het conflict kan worden gedeeld met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Een e-mail sturen naar het rechercheteam kan ook, via onrab17004@politie.nl.