• Gezelligheid en vermaak gedurende een vijftal woensdagen in het centrum van Elburg.

Vestingdagen in centrum Elburg

ELBURG De eerste Vestingdag in een reeks van vijf wordt gehouden op woensdag 19 juli. Overdag is er een kleedjesmarkt, braderie, het zomerconcert en Ben de Banjoman. Vanaf 20.00 uur zorgt coverband Simpel Zat'voor gezelligheid op de Vischmarkt met een live optreden vanuit de muziektent.

Ben de Banjoman trekt op zijn paard door de stad, al zingend en spelend op zijn banjo. Met bekende 'meezingers' krijgt hij bezoekers al snel in een zomerse stemming. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur en ook de winkels zijn geopend tot 18.00 uur. Elburg beschikt over tal van winkels met pure producten, koffie en thee, mode, interieur, aardewerk of edelstenen. Inmiddels is bij veel winkels de zomeropruiming begonnen. Naast alle activiteiten is het ook genieten van de sfeervolle Vestingstad met al haar bezienswaardigheden en terrasjes.

STADSWALLEN Mooi om te zien zijn de vestingwerken zoals de stadswallen, de kazematten, de rondelen en de Vischpoort. Maar ook de doorkijkjes in de straten en de stegen, want juist die steegjes maken Elburg zo bijzonder. Bij de VVV is een wandelroute te verkrijgen. Belangstellenden kunnen meevaren met een authentieke botter (reserveren bij de kraam aan de haven) en met de grote rondvaartboot (kaarten verkrijgbaar bij de boot aan de Havenkade). Het is ook mogelijk om Museum Elburg, de Sjoel, het nationaal Orgelmuseum, de Botterwerf en de Smederij te bezoeken. Iedere woensdag zijn er gratis zomerconcerten in de Grote Kerk in Elburg door het Veluws Mannenensemble onder leiding van Wim & Wilbert Magré. Het programma bestaat onder andere uit: negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Het concert wordt besloten met Vaderlandse liederen.

OPTREDENS De optredens vinden plaats op alle vijf de Vestingdagen in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.De volgende Vestingdagen vinden plaats op de woensdagen 26 juli en 2, 9 en 16 augustus. Kijk voor meer informatie over de jaarlijkse Vestingdsagen opde website www.winkelvesting.nl.