• Archief BDU

Verkeer Epe-Heerde half jaar omgeleid

EPE/HEERDE Vanaf 2 oktober dit jaar tot mei 2018 wordt het verkeer tussen Epe en Heerde omgeleid via de N309. Het heeft alles te maken met de werkzaamheden aan de Heerderweg waarmee maandag 2 oktober wordt begonnen. Dan sluit men de weg af van het politiekantoor in Epe tot de Zwarteweg in Heerde.

Dick van der Veen

De werkzaamheden aan de Heerderweg, de verkeersaorta tussen beide dorpen, vinden tot 22 december plaats vanaf het politiebureau (nabij Plekweversweg) tot de Norelweg. In de tweede fase vanaf medio januari tot en met april 2018 van de Norelweg tot de Zwarteweg. Fietsers kunnen altijd één kant van de Heerderweg gebruiken. Bestemmingsverkeer kan vanaf de Zwarteweg doorrijden tot aan de Vemderweg nabij de Norelbocht.

BUSROUTE Tijdens de werkzaamheden rijdt busonderneming Syntus een alternatieve route via de N309 en de A50. Busreizigers worden in Epe opgehaald en naar halte Klaarbeek in de Hoofdstraat gebracht. Vanaf hier vertrekt de bus over de A50 naar het transferium Horsthoek.

De werkzaamheden beogen het aanleggen van een vrijliggend fietspad langs de Heerderweg, van belang met name voor scholieren die op weg zijn naar de middelbare scholen RSG in Epe en de Noordgouw in Heerde.