• Politie

Verdachten in 't Harde aangehouden tijdens extra toezicht

'T HARDE Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, houdt de politie preventieve acties zoals extra controles en toezicht. Agenten die dinsdagmiddag 19 januari toezicht hielden ontdekten op de Munnikenweg twee mannen met inbrekerswerktuigen.

Politiemensen zagen dinsdagmiddag op de Munnikenweg twee mannen die zich verdacht gedroegen. Ze bleken uit Litouwen te komen en konden niet duidelijk aangeven wat ze in 't Harde deden. Agenten fouilleerden de verdachten met hun toestemming en troffen inbrekerswerktuigen aan. De mannen, van 29 en 30 jaar, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De spullen zijn in beslag genomen en er is een onderzoek ingesteld.

Gedurende de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, zal de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en extra energie te steken in het opsporen van daders. Ook partners, zoals gemeenten en Openbaar Ministerie zetten een extra tandje bij.