Uniek try-out concert in Elburg

ELBURG CMV Juliana geeft op zaterdag 28 mei een uniek try-out concert met top brassband De Bazuijnuit Oenkerk. CMV Juliana doet dit ter voorbereiding op het festival van het NVMV te Heerde op 18 juni 2016. Juliana mag de Overall-beker verdedigen vanwege het feit dat Juliana in 2015 dit festival heeft gewonnen. Dat Juliana de laatste jaren goed presteert is onlangs gebleken op het concours te Drachten waar Juliana een eerste prijs met promotie heeft behaald.

CMV Juliana staat sinds 2014 onder leiding van haar enthousiaste dirigent Siemen Hoekstra. Hoekstra volgde zijn trompetstudie aan het Leeuwarder Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, bij o.a. Peter Masseurs en Klaas Kos, later nog privé lessen bij Willem v/d Vliet. Ook studeerde hij Ha/Fa/Bra directie in Leeuwarden en Groningen bij o.a.

Jan de Haan.

Brassband De Bazuin Oenkerk won in 2014 de NBK in Tivoli/Vredenburg met 95 punten en mocht zich in 2014 Nederlands Brassband Kampioen noemen. De Bazuin komt op festivals en concoursen uit in de hoogste divisie. Brassband De Bazuin Oenkerk bereidt zich middels dit try-out concert voor op het Dutch Open Brassband Championships te Drachten op 11 juni..

Klaas van der Woude, de dirigent van brassband De Bazuin A Oenkerk is verhinderd. Vandaar dat Siemen Hoekstra tijdelijk de honneurs waarneemt.

De aanvang is 20:00 uur en de entree bedraagt twee euro.