• Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht

Twintig tips over ontvoering Nunspeet (update)

NUNSPEET (ANP) De uitzending van Opsporing Verzocht over de ontvoering in Nunspeet heeft twintig goede tips opgeleverd. Dat meldt de politie woensdagmiddag.

De gemaskerde mannen die vrijdag in Nunspeet een 53-jarige man uit Doornspijk ontvoerden, gaven zich uit voor politiemensen. De vier daders spraken Nederlands. In elk geval een van hen heeft een blanke huidskleur. Dat heeft de politie dinsdagavond gezegd in het tv-programma Opsporing Verzocht.

BEDREIGD De ontvoering had vrijdag om 10.30 uur plaats op de Oenenburgweg in Nunspeet. Urenlang was de gekidnapte man zoek. Om 21.00 uur kwam hij lopend aan bij zijn huis in Doornspijk. De politie wil voor de veiligheid van het slachtoffer niet veel kwijt over wat er in die tussentijd met hem gebeurd is. ,,Wel kan gezegd worden dat hij bedreigd is", aldus de politie.

VRIJLATING De man, volgens verschillende media een financieel makelaar, blijkt in de omgeving van Drunen te zijn vrijgelaten. Dat gebeurde op een afgelegen locatie. De politie onderzoekt nog waar dat precies was. Na zijn vrijlating is het slachtoffer op weg naar huis gegaan.

Het onderzoek richt zich onder meer op de mogelijke motieven voor de ontvoering. Ook inventariseert de politie mogelijke camerabeelden van de plekken waar de daders zijn geweest. En dat zijn er nogal wat, aldus de politie.

Alle bij de ontvoering betrokken auto's zijn inmiddels terecht. De Mercedes van het slachtoffer werd maandag na een tip teruggevonden aan de Waterweg in Putten. De zwarte BMW waarin de man werd ontvoerd werd diezelfde avond brandend teruggevonden aan de Hertogstraat in het Brabantse Overlangel. De Mercedes Sprinter van de ontvoerders bleef een half uur na de ontvoering leeg achter op de carpoolplaats aan de Eperweg langs de A28 bij Nunspeet.

Bron video: Opsporing Verzocht (YouTube)