• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Tweetal ontsnapt uit te water geraakte auto Vaassen

VAASSEN Een man en een vrouw zijn donderdagavond laat aan de dood ontsnapt toen zij met hun voertuig te water raakten in het Apeldoorns Kanaal bij Vaassen. Het tweetal reed in een personenauto vanaf de rotonde met de Eekterweg de Kanaalweg op. Al snel ging het mis: de bestuurder miste de bocht en de auto kwam in het kanaal terecht.

Het tweetal wist door slim te handelen op tijd uit de auto te komen ondanks dat deze snel zonk. Een van de twee is via het dakraampje naar buiten gekomen, de ander is door het inslaan van een zijruit uit de auto gekomen. De man en de vrouw konden op eigen kracht de kant bereiken en hebben toen 112 gebeld.

OPWARMEN Toegesnelde hulpverleners hebben zich ontfermd over het tweetal. Het ambulancepersoneel heeft hen opgevangen in de ambulance, waar ze konden opwarmen na het zwemmen in het koude water van het kanaal. Ze hoefden uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis, een familielid heeft hen opgehaald.

BERGER De auto lag op enkele meters uit de kant en was volledig onder water terecht gekomen. Een berger heeft de auto stapje voor stapje uit het water kunnen vissen. Omdat de auto geen trekhaak had, moest met een haak de openstaande kofferbak gegrepen worden, zodat de auto naar de kant kon worden toegetrokken. Zo kon de berger vrij gemakkelijk de auto uit het water vissen.