• BDU

Tweetal met gestolen fiets, harddrugs en boksbeugel in de kraag gevat na tip

OLDEBROEK De politie in Elburg en Oldebroek kreeg donderdag- op vrijdagnacht rond 3.30 uur melding van een verdachte situatie op de Biezenkamp in Oldebroek. Een man zou nogal doelloos rondlopen 'en gezien het tijdstip was dit natuurlijk behoorlijk verdacht'.

,,Collega's zijn direct ter plaatse gegaan en in de omgeving kwam een personenauto hun tegemoet rijden. De collega's hebben de bestuurder van de personenauto een stopteken gegeven." De bestuurder, die niet uit de buurt kwam, werd gevraagd wat hij daar eed en daar kregen de agenten een nogal onsamenhangend verhaal te horen. Hierop hebben de collega's een onderzoek ingesteld en in de auto gekeken. In de auto werd harddrugs en een boksbeugel aangetroffen. De man is vervolgens ivm wet wapens en munitie en opiumwet aangehouden.

Korte tijd later zagen twee andere agenten, die inmiddels ook ter plaatse waren gekomen, een vrouw in de omgeving lopen. Zij bleek bij de aangehouden man te horen. Bij mevrouw werd ook harddrugs aangetroffen en hierop hebben de collega's mevrouw ook aangehouden.

Beide verdachten hebben de nacht doorgebracht in het cellencomplex in Apeldoorn en zijn vandaag door de recherche gehoord.

Op vrijdag is verder onderzoek gedaan naar onder andere een aangetroffen mountainbike in de auto van de verdachte. Dit onderzoek leverde op dat de mountainbike gestolen is vanaf de Hagen in Oldebroek. De Hagen is niet ver van de Biezenkamp gelegen.

Beide verdachte zullen zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter in verband met de diefstal van een fiets, voorhanden hebben van harddrugs en voorhanden hebben van een boksbeugel.

,,Dank voor de oplettende burger die de melding heeft gedaan. Met elkaar zijn we waakzaam en dienstbaar", aldus de politie.