• SV Fotografie

Tweede verdachte vast voor dodelijke schietpartij Vaassen

VAASSEN De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de dodelijke schietpartij in Vaassen. Het gaat om een 38-jarige man uit Zwolle.

De politie verdenkt ook deze man van betrokkenheid bij het schietincident dat heeft plaatsgevonden op zaterdag 11 maart rond 00.10 uur op de carpoolplaats aan de Geerstraat. Daarbij kwam een man van 25 uit Vaassen om het leven.

EERSTE VERDACHTE Nadat er een groot rechercheteam (TGO) op de zaak werd gezet, kwam eerst een 36-jarige man uit Epe als verdachte in beeld. Deze verdachte is op 30 maart aangehouden en zit nog steeds vast. Nu is dus een tweede verdachte aangehouden.

De Zwollenaar is vanochtend in zijn woning aangehouden en daarna ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is op de parkeerplaats en wie erbij betrokken waren is nog gaande, wel is inmiddels duidelijk dat het vermoedelijk ging om een conflict over harddrugs.

GETUIGEN De politie is op zoek naar getuigen of mensen die aanvullende informatie kunnen geven. Contact opnemen met het onderzoeksteam kan via 0900-8844, via het tipformulier op de politiewebsite, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Een mail sturen naar het rechercheteam kan ook, via onrab17004@politie.nl.