• Gemeentebelang Nunspeet

Twee wethouders namens Gemeentebelang Nunspeet

NUNSPEET Namens Gemeentebelang zijn Marije Storteboom en Mark van de Bunte de kandidaat-wethouders voor de komende vier jaar. Storteboom is huidig wethouder voor Gemeentebelang en wil de komende periode enthousiast haar werk voortzetten. Van de Bunte is nieuw in het college en gaat vol ambitie de uitdaging aan. 


Gemeentebelang bedrijft lokale politiek sinds 1946 en zit sinds 1986 onafgebroken in het college. Het leveren van twee wethouders is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de partij. Marije Storteboom en Mark van de Bunte zullen op 31 mei aanstaande worden voorgedragen in de raadsvergadering. 

 

Storteboom (38) studeerde Bestuurskunde in Den Haag, heeft bij Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland en ook bij verschillende gemeentes gewerkt. Voor Gemeentebelang heeft zij het pad van steunfractielid bewandeld en na de verkiezingen van 2014 is zij gekozen als raadslid. In 2016 werd Marije voorgedragen als wethouder voor Gemeentebelang en in 2018 als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zij woont met haar man en kinderen in Nunspeet, waar zij opgroeide.
Van de Bunte (28) is eveneens een geboren en getogen Nunspeter en studeerde Bedrijfscommunicatie aan de universiteit van Leuven. Hij heeft bij Gemeentebelang meerdere facetten binnen de vereniging doorlopen. Zo werd hij in 2010 lid van de redactiecommissie, schreef hij in 2012 het jubileumboek en sloot hij gaandeweg aan bij Jong Gemeentebelang. Niet veel later volgde een rol in de steunfractie en begin 2016 werd hij penningmeester in het bestuur van Gemeentebelang, alvorens in 2017 de voorzittershamer over te nemen.

Samen met de SGP en de ChristenUnie is 'duurzaam koers houden' het thema voor de komende vier jaar. Het coalitieakkoord staat voor een duurzame, sterke en sociale gemeente Nunspeet. Met grote projecten wil de coalitie actief de verbinding zoeken met alle betrokkenen. Samen optrekken en iedereen laten meedoen is daarbij het uitgangspunt.