• Politie.nl
  • Politie.nl

Twee Veluwse zaken in opsporing Verzocht

VELUWE Opsporing Verzocht (20.35 uur NPO1) besteedt vanavond aandacht aan een gestolen amfibievoertuig in Wapenveld en een serie vermoedelijk gestolen sieraden die in Nunspeet werden aangeboden.

Uit een schuur in Wapenveld werd tussen zondagavond 21 en maandagochtend 22 april een heel herkenbaar voertuig gestolen. Het gaat om een legergroen amfibievoertuig, type 750 HDi van het Canadese merk Argo. Op de dag van de diefstal is de achtwieler mogelijk door twee getuigen gezien, in Zwolle en in Hattem. De Argo reed op die momenten niet, maar stond op een aanhanger die werd getrokken door een witte bestelbus. Die bus, die op de Groteweg in Wapenveld gefilmd blijkt te zijn, is waarschijnlijk een Ford Transit uit het bouwjaar 2005 of ouder. Het amfibievoertuig heeft een waarde van rond de 25.000 euro. Die 22ste april, Tweede Paasdag, stond hij in Wapenveld gestald in een schuur aan de Werverdijk.

De eigenaar constateerde die ochtend dat zijn schuur was opengebroken en het voertuig was meegenomen. Zoals personenauto's een chassisnummer hebben, heeft deze gestolen Argo 750 HDi het 'vehicle identification number' 2DGHS0BT9ANP30031. Het voertuig is zo'n drie meter lang en anderhalve meter breed, is legergroen met zwart en heeft acht wielen met forse banden. Het is goed mogelijk dat de Argo ergens te koop is aangeboden. Tips: henk.goldsteen@politie.nl en opsporingscommunicatie.oost-nederland@politie.nl.

SIERADEN De sieraden werden in januari en februari dit jaar aangeboden bij een juwelier in Nunspeet. De politie wil graag weten wie de eigenaar is van deze ringen. In één van de ringen staat een inscriptie: THEA 20-4-72. Tips zijn welkom via benjamin.de.vries@politie.nl en opsporingscommunicatie.oost-nederland@politie.nl, kenmerk: 2019053991.