• De politie hield twee mannen aan bij de woning in Wezep

    Stefan Verkerk
  • Na de aanhoudingen hielden agenten van de aanhoudingseenheid de woning nauwlettend in de gaten

    Stefan Verkerk

Twee aanhoudingen in Wezep na inval vanwege illegaal vuurwerk

WEZEP De politie heeft woensdagochtend rond kwart voor elf een inval gedaan bij een woning in Wezep. Daarbij zijn twee personen aangehouden. De aanhoudingen werden verricht naar aanleiding van een onderzoek naar de herkomst van illegaal vuurwerk. In datzelfde onderzoek zijn vandaag ook twee mannen uit Hoogvliet aangehouden. In totaal werd er 1800 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen.

 

Een aantal maanden geleden hielden agenten in Spijkenisse twee minderjarigen aan die in het bezit waren van cobra's en ander illegaal vuurwerk. De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de herkomst van het vuurwerk en degenen die in de illegale spullen handelde. Dit leidde de agenten uiteindelijk naar een adres in Wezep en een adres in Hoogvliet. In zowel Wezep als Hoogvliet troffen de agenten een bus aan die volgeladen was met illegaal vuurwerk. In totaal ging het om 1800 kilo. De spullen werden direct in beslag genomen.

 

In Wezep werden een 53-jarige man uit Amersfoort en een 41-jarige man uit Leusden aangehouden. In Hoogvliet mochten een 42-jarige man uit Spijkenisse en een 52-jarige man uit Hoogvliet mee komen naar het bureau.

 

De straat in Wezep waar de aanhoudingen werden verricht door de aanhoudingseenheid van de politie was door de actie versperd. Enkele voorbijgangers keken verbaasd op toen zij de politie aan het werk zagen. De twee mannen die in Wezep zijn aangehouden werden geboeid afgevoerd.