'Toen was muziek heel gewoon'

ELBURG Het team dat vorig jaar in Elburg met het openluchttoneelstuk Aleida van Putten veel mensen een leuke avond wist te bezorgen houdt op 29 en 30 mei in de Kloostertuin een concert met grappige en ontroerende Nederlandstalige liedjes onder de titel: 'Toen was muziek heel gewoon'.

Marien Pruis van Stichting UNG Evenementen licht toe: ,,Na het succes van Aleida van Putten van vorig jaar wilden we dit jaar weer iets organiseren in die prachtige Kloostertuin. Dit keer wilden we ons richten op een ander genre: de mooie Nederlandstalige muziek." Freek van der Heide voegt toe: ,,Mensen die hebben genoten van de serie en de musical 'Moeder, ik wil bij de revue' gaan dit ook absoluut prachtig vinden. We hebben gekozen voor bekende en minder bekende nummers van grootheden als Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, Herman van Veen, Wim Sonneveld. Soms zijn de liedjes ontroerend, maar soms ook ronduit hilarisch. Tijdens de repetities merken we al heel sterk hoe afwisselend de liedjes zijn: soms hebben we de slappe lach, maar af en toe kun je ook een speld horen vallen tijdens een ontroerend lied. De liedjes wisselen we af met korte scènes, soms komisch, soms ontroerend. Dit wordt echt een prachtige avond."

Pruis is net zo enthousiast: ,,Het programma is prachtig, maar ook de locatie is natuurlijk schitterend. Die geeft aan de avond iets heel bijzonders. Na Aleida kregen we heel veel reactie over die speciale sfeer in de Kloostertuin. Dit jaar maken we natuurlijk weer optimaal gebruik van de tuin en we zorgen we in de aankleding en de verlichting voor een warme en intieme sfeer, zodat het geheel voor het publiek een bijzondere ervaring wordt."

Zeven enthousiaste en ervaren zangers zingen de nummers alleen, in duo of in een ensemble. De muzikale leiding is in handen van Peter van der Gaag, die de nummers ook heeft gearrangeerd. Hij vormt samen met twee andere musici de driekoppige begeleiding tijdens de voorstellingen.

Tussen de liedjes door worden er ook verschillende korte scènes gespeeld. Maar het is geen doorlopende musical, de liedjes staan wel op zichzelf. De eindregie wordt evenals bij Aleida van Putten gedaan door Joran Schuijn.

De kaartjes kosten in de voorverkoop 10 euro en voor jongeren tot en met 18 jaar is de prijs 5 euro. Evenals vorig jaar is er de gelegenheid om een theaterarrangement te boeken. Daarbij inbegrepen is een gereserveerde plaats, twee drankjes en een maaltijd in de welbekende trouwzaal van Museum Elburg. De prijs daarvoor bedraagt 40 euro. Aanvang van het concert is 20.45 uur en de tuin is open vanaf 20.00 uur. Voor meer informatie en de voorverkoopadressen: zie www.ungevenementen.nl. Op Facebook is het evenement te vinden onder de naam "Muziek in de Kloostertuin"