• Jeroen Jumelet

Teler 'hennepkerstbomen' veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf

ELBURG De rechtbank veroordeelde een 36-jarige man uit Elburg tot een gevangenisstraf van 42 maanden. De man maakte zich schuldig aan het telen van hennep, het in bezit hebben van verschillende soorten harddrugs, vuurwapens met munitie en airsoftwapens.

In de woning van de Elburger zijn vier 'hennepkerstbomen' aangetroffen. De man bekende dat hij deze bomen teelde voor eigen gebruik. Hij verkeerde daarbij in de veronderstelling dat dit werd gedoogd omdat het om minder dan 5 planten ging. De rechtbank oordeelde dat - gelet op de hoogte van netto hennepopbrengst van de bomen en de bij verdachte aangetroffen wapens en harddrugs - dit niet het geval is. Het Openbaar Ministerie mocht de man uit Elburg hiervoor vervolgen.

Daarnaast zijn in de woning van de man ook vele kilo's harddrugs, vuurwapens en patronen aangetroffen. De rechtbank vindt de verklaring van de man dat hij niet wist dat deze goederen in zijn woning lagen niet aannemelijk. Tot slot zijn in de woning twee airsoftwapens aangetroffen. De man bekende het bezit van deze wapens

Gelet op de aard en de ernst van de feiten, alsook het strafblad van de man vindt de rechtbank een gevangenisstraf van 42 maanden passend. Dat is lager dan de officier van justitie, omdat de rechtbank er rekening mee heeft gehouden dat de woning van de man door anderen werd gebruikt als opslagplaats voor de harddrugs en de vuurwapens.