• Koen Suyk

Strengere controles op blauwe zone Heerde

HEERDE Controleurs van de gemeente Heerde gaan strenger controleren op het gebruik van de parkeerschijf in de Dorpsstraat in Heerde. Dit doen ze omdat veel inwoners zich niet aan de regels rond het gebruik van de blauwe zone houden, aldus de gemeente. Er zijn de laatste tijd regelmatig boetes uitgedeeld.

Opvallend is dat bezoekers van buiten de gemeente wel netjes parkeren in de vakken en de blauwe schijf zichtbaar achter het raam van hun auto leggen, meldt de gemeente. De Dorpsstraat in Heerde is sinds vorig jaar een blauwe zone. Dit houdt in dat je in de vakken met blauwe strepen maximaal twee uur mag staan met een parkeerschijf. De blauwe zone voorkomt lang parkeren en bevordert daardoor de doorstroming. Zo is er meer parkeergelegenheid voor het winkelend publiek en wordt er efficiënt gebruik gemaakt van het beperkte aantal parkeerplaatsen.

De parkeerschijf moet van maandag tot en met zaterdag gebruikt worden tussen 07.00 uur en 21.00. Bij het niet of fout gebruik van de parkeerschijf, buiten de vakken parkeren of onjuist binnen de vakken parkeren, worden boetes van minimaal € 99,- uitgedeeld.