Start bouw vervolgfase Bovenkamp II in Heerde

HEERDE BPD (voorheen Bouwfonds Ontwikkeling) en Van Wijnen, gezamenlijk VOF Bovenkamp, zijn woensdag 2 december gestart met de bouw van zeven woningen in nieuwbouwproject Bovenkamp II in Heerde. Wethouder Gerrit van Dijk verrichtte de symbolische handeling door een aantal vlaggen te hijsen.

 

De bouw is in de praktijk al gestart, maar VOF Bovenkamp wilde dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en nodigde de kopers en projectbetrokkenen uit op de bouwplaats voor een symbolische start. ,,Na lange tijd zien we ook in Heerde een licht aantrekkende woningmarkt waardoor in Bovenkamp na lange tijd weer een fase in aanbouw genomen kan worden. Dit past in het beeld dat wij zien als landelijke ontwikkelaar; sterk aantrekkende woningverkopen in stedelijke gebieden, licht aantrekkende woningverkopen in meer landelijke gebieden", aldus Henri Schimmel van BPD namens de VOF.

 

BOVENKAMP 2 Bovenkamp II is een gevarieerd opgezette nieuwbouwwijk in Heerde. Kindvriendelijke hofjes, dorpse bebouwing en gezellige woonstraatjes wisselen elkaar af. De ontwerpers hebben de idyllische sfeer die zo kenmerkend is voor Heerde zorgvuldig terug laten komen in de architectuur en openbare ruimte in Bovenkamp II. Een nieuwe wijk die ook nog wordt omsloten door het karakteristieke landschap waar Heerde zo bekend om is. In Bovenkamp II zijn in totaal circa 140 nieuwbouwwoningen gepland. Met de bouw van deze fase is straks bijna driekwart van de woningen in Bovenkamp II gerealiseerd. De realisatie is in handen van Van Wijnen Harderwijk B.V. Kijk voor meer informatie op www.bovenkampheerde.nl http://www.bovenkampheerde.nl/.

 

BPD BPD ontwikkelt grotere wijken en buurten op uitleglocaties en kleinschalige multifunctionele projecten, onder andere door middel van herstructurering en functieverandering, in de binnenstad. BPD is actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk. In Duitsland staat BPD in de top-3 van gebiedsontwikkelaars, in Frankrijk bezetten ze onder de naam BPD Marignan een zevende plek. BPD is onderdeel van Rabo Vastgoedgroep, de vastgoedonderneming van de Rabobank.

foto Wethouder Van Dijk, Henri Schimmel (BPD) en Ronald Lubbers (Van Wijnen) hijsen gezamenlijk de vlaggen ter start van de bouw.