• Tijdens een gezamenlijke maaltijd werd gesproken over de tijd die komen gaat.

Spannende periode De Veluwse Heuvel

NUNSPEET Zorggroep Noordwest-Veluwe bouwt aan de toekomst met de verbouwing van De Veluwse Heuvel in Nunspeet. Na de bouwvak gaat dit wijkontmoetingscentrum een jaar dicht.

Vorige week namen bewoners van het aangrenzende appartementencomplex en de thuiszorgmedewerkers die hen verzorgen daarom voorlopig afscheid van het gebouw met een gezamenlijke maaltijd. Dittie Spoelder, verzorgende in de thuiszorg: ,,Met deze maaltijd sluiten we het oude samen af. Kijken we naar de toekomst. Het is voor de bewoners een spannende tijd. Tijdens het eten hadden we de tijd om met elkaar te praten en te laten weten dat het allemaal goed komt." Het pand is verouderd en aan vernieuwing toe. In juni wordt de eerste fase van deze verbouwing afgerond. Dan worden de eerste 26 appartementen opgeleverd. De tweede fase start na de bouwvak. Totaal komen er 76 appartementen. Een aantal bewoners verhuist binnen deze locatie. Andere bewoners verhuizen deze zomer tijdelijk naar andere plekken binnen Nunspeet. Verhuurder Omnia wonen heeft gezorgd voor een passende vervangende huurwoning. De bezoekers van het wijkontmoetingscentrum kunnen in woonzorgcentrum Ittmannshof terecht voor dagbegeleiding.

STRUCTUUR Begin juni start daar een kleine groep ouderen voor structuur en sociale contacten op maandag, woensdag en vrijdag. Zodra De Veluwse Heuvel komende zomer haar deuren sluit kunnen overige bezoekers terecht in wijkontmoetingscentrum Het Binnenhof, dat deze zomer open gaat in het gelijkgenaamde winkelcentrum. Ook de thuiszorgteams van Zorggroep Noordwest-Veluwe verhuizen. De thuiszorg heeft kantoor in Oenenburg, Ittmannshof en wijkontmoetingscentrum Binnenhof. houden in Het Binnenhof. Alleen thuiszorgteam De Veluwse Heuvel verhuist naar een ruimte in het vernieuwde gedeelte in De Veluwse Heuvel.