• Koen Suyk

Snel internet onderweg voor Epe

EPE Snel internet is dichtbij voor Epe, Apeldoorn, Brummen en Voorst. Glasvezel buitenaf start namelijk met de glasvezelcampagne en doet de inwoners en bedrijven in het buitengebied een aanbod voor glasvezel. Het gaat om ruim 5.000 adressen die zich kunnen inschrijven voor een glasvezelabonnement. Als 50 procent voor 13 juli dit doet, legt Glasvezel buitenaf daadwerkelijk glasvezel aan.

 

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de campagnes die Glasvezel buitenaf heeft gevoerd. Al 24 succesvolle campagnes, waaronder in Noordwest Veluwe (Ermelo en Nunspeet), zijn afgerond en overal is het benodigde deelnamepercentage gehaald. Inmiddels is de aanleg van glasvezel in verschillende gebieden in volle gang of maken mensen al gebruik van de diensten. Maar liefst 80.000 adressen kunnen na aanleg al beschikken over snel internet in het buitengebied.

 

Het aanbod voor de inwoners bestaat uit een abonnement bij een dienstaanbieder en een vastrechtvergoeding. Voor het abonnement kunnen inwoners en bedrijven kiezen uit verschillende aanbieders voor televisie, internet en telefonie. Voor de vastrechtvergoeding is de keuze uit een maandelijks bedrag van 12,50 euro een eenmalige afkoop van 1.600 euro.

Glasvezel buitenaf werkt samen met ambassadeurs. Ambassadeurs zijn inwoners die het belang van glasvezel voor het buitengebied zien en meehelpen om de campagne succesvol te laten verlopen. Mensen die ambassadeur willen worden, kunnen zich melden bij Glasvezel buitenaf. De komende periode zal Glasvezel buitenaf de inwoners en bedrijven informeren over het aanbod en ontvangen degenen die in aanmerking komen voor het aanbod, een uitnodiging voor de informatieavonden.

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.