• Foto: Wecycle

School uit Oldebroek favoriet in slotfase E-waste race

OLDEBROEK Tien basisscholen uit Noord Veluwe doen van 24 september tot en met 19 oktober mee met de E-waste Race. De scholen nemen het hierin tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten, e-waste, te verzamelen. De winnaar zal hoogstwaarschijnlijk een van de twee deelnemende scholen uit de  gemeente Oldebroek zijn.

Mensen kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam. De prijsuitreiking van de wedstrijd is op 19 oktober rond 11.45 uur. Wethouder Bob Bergkamp zal hierbij aanwezig zijn.

DEELNEMENDE SCHOLEN Met de wedstrijd doen scholen uit 't Harde, Putten, Oldebroek, Harderwijk, Ermelo en Nunspeet mee. De race is ook een initiatief van deze zes gemeenten.