• Angela van Erven

Scheidsrechtersprijs voor Wezeper David van de Graaf (79)

WEZEP David van de Graaf heeft voor zijn grote verdiensten voor de voetbalarbitrage de tweede plaats bij de 'gouden scheidsrechtersfluit' ontvangen. De 79-jarige inwoner van Wezep was persoonlijk voorgedragen door de voorzitter van de scheidsrechtersvereniging.

Angela van Erven

De waarderingsprijs voelt voor de Wezeper als een geweldige erkenning. ,, Ik heb al veel meegemaakt in het scheidsrechtersvak. Dit is de hoogste erkenning en die had ik niet verwacht. Daar kun je alleen maar van dromen. Deze blijvende herinnering pakt niemand mij meer af."

In totaal heeft scheidsrechter David van de Graaf 808 competitieduels gefloten. Wanneer daarbij ook de wedstrijden op vriendschappelijke basis, toernooien en de wedstrijden waar Van de Graaf als assistent scheidsrechter actief was worden opgeteld komt het totaal op ruim 2300. Het bijzondere is dat iedere wedstrijd wordt opgeschreven. Voor zijn verdiensten werd hij onderscheiden met de gouden scheidsrechterspeld van de KNVB en een oorkonde van de gemeente Oldebroek. ,,Als ik het groene gras ruik en proef gaat de beer los. Vorig seizoen heb ik ruim 2000 kilometer gereden. Dat maakt niet uit, want de zaterdag is gereserveerd voor het fluiten. In overleg met de KNVB zou ik nog graag een seizoen door willen gaan. Ik fluit nu bij de jongens onder 15. Dat is het mooiste pakket dat ik mij kan wensen gezien mijn leeftijd."

Lees woensdag het volledige interview met David van de Graaf in de papieren versie van Veluweland.nl