• Roelie van de Kamp
  • Roelie van de Kamp

Schapenkeuring in Oldebroek populair bij jong en oud

OLDEBROEK De jaarlijkse schapenkeuring van de Nederlandse Texel Schapen district Veluwe vond zaterdag plaats. Voor het derde jaar was de keuring onderdeel van het Oogstfeest in Oldebroek. 

Met de deelnemers Melle van 2 jaar en Henk ten Brink van 90 jaar bleek dat schapen fokken populair is bij jong en oud. ,,De jeugdrubriek was dit jaar weer groter dan vorig jaar en ook het aantal deelnemers is weer gestegen", zo liet de organisatie weten. 

KAMPIOEN Fokker Kees Verkaik uit Noordeloos wist met zijn 1-jarige ram de beker voor de dagkampioen te bemachtigen. Ook in de rubriek 'Jonge ooien ongezoogd' werd hij kampioen en daarnaast verdienden zijn dieren een beker in de categorie 'Beste afstammingsgroep oudere dieren'. VOF van der Linde uit Hasselt werd kampioen oude rammen. Kampioen oude ooien was voor B. van Dorp uit Oosterwolde en kampioen jonge ooien gezoogd voor Dries Beijeman uit Oosterwolde.

WINNAARS In de rubriek 'Beste 10 ramlammeren' was VOF van Norel uit Oosterwolde zeer sterk met zeven winnaars. Naast de witte Texelaars had Fokker Dries Beijeman uit Oosterwolde een aantal blauwe Texelaars (zwarte schapen) en een aantal Dassekoppen (donkere Texelschapen met beige strepen op hun kop) meegenomen om aan het publiek te laten zien. 

Voor alle inzenders was er naast de gewonnen bekers ook een zak voer.