• Angela van Erven

Samenwerking werkgever en werkmakelaar

HATTEM Directeur Tim Slager van de Molecatengroep is tevreden over de samenwerking met werkmakelaar Chantal de Wolf van de gemeente Hattem. De Molecatengroep heeft 14 vakantieparken in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hattem.

door Angela van Erven

Doel van de werkmakelaar is om vacatures bij de werkgevers op te halen en een match te maken met het aanbod van werkzoekenden uit het uitkeringsbestand van de gemeente en andere uitkeringsgerechtigden. Hattem wil het uitkeringsbestand niet verder laten oplopen en ziet de noodzaak van het opbouwen van een netwerk van werkgevers.

In de afgelopen maanden zijn twee Hattemers door tussenkomst van de werkmakelaar aan de slag gegaan bij de Molecatengroep. ,,Dit past prima binnen de visie van de Molecatengroep wanneer het gaat om maatschappelijk ondernemen. Ook in andere gemeenten zijn wij actief. Maatschappelijk ondernemen is een onderdeel van het ondernemen en samenleving zijn. Samenleven doe je met elkaar. De Molecatengroep is van mening dat wij daar als bedrijf en familie een steentje aan moeten bijdragen. Een baan biedt zoveel meer dan alleen inkomen verschaffen. Werk zorgt voor structuur, sociale interactie en geeft mensen een gevoel van eigenwaarde. Onze branche kenmerkt zich door het inzetten van relatief veel arbeid dat verricht wordt door mensen van allerlei pluimage. Wij zijn afhankelijk van mensen in de regio. Chantal heeft ons benaderd om te bespreken hoe Hattemers met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen worden ingezet bij de Molecatengroep. Waar kan iemand ingepast worden die een toegevoegde waarde is voor het bedrijf en aan de andere kant zinvol werk bieden voor iemand uit het bestand van de gemeente. Ik krijg van de werkmakelaar vooraf een objectief beeld van de kandidaat, waar liggen iemands mogelijkheden en valkuilen. Het is bijna nog makkelijker dan een sollicitatieprocedure."

Werkmakelaar Chantal de Wolf merkt dat bij een groot deel van de ondernemers de bereidheid er is om samen te werken. ,,Maar dat mag en kan nog meer worden. Wethouder Doret Tigchelaar en ik gaan door met onze bezoeken om zoveel mogelijk ondernemers te bereiken. Er zijn tot op heden 15 succesvolle plaatsingen geweest waarbij kandidaten aan betaald werk geholpen zijn. Ik vind het fantastisch om werkmakelaar te zijn. Het is mooi om van dichtbij te zien wat werk voor mensen betekent. De kandidaten maken een enorme groei door en ontwikkelen zich op persoonlijk vlak. Mensen zijn blij dat ze na lange tijd weer een betaalde baan hebben die echt bij ze past en ik voel daarin met ze mee, elke keer opnieuw."