Samenwerking Het Baken en Philadelphia dankzij succes uitgebreid

ELBURG Cliënten van Philadelphia starten vanaf vandaag met facilitaire werkzaamheden in woonzorgcentrum De Voord van Zorgverlening Het Baken. Zij ondersteunen hiermee het verplegend, verzorgend en huishoudelijk personeel. Deze samenwerking is het vervolg op een eerder gestarte succesvolle samenwerking tussen Het Baken en Philadelphia in woonzorgcentrum Seewende in Nunspeet.

Tijdens de eerste dag zijn de cliëntmedewerkers van Philadelphia feestelijk ontvangen. Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers hebben zij kennis gemaakt met hun nieuwe collega's en de bewoners. Ook de samenwerkingsovereenkomst tussen de bestuurder van Zorgverlening Het Baken, Silvia Timmer, en Regiomanager Philadelphia, Anita Schemmekes, werd ondertekend.

Anita Schemmekes: ,,We zijn heel blij met deze waardevolle samenwerking. De Voord is een grotere locatie en biedt daarmee nog meer diversiteit aan werkzaamheden voor onze cliënten. We kijken altijd samen met de cliënt naar wensen en uitdagingen. Zo kan de cliënt zo zelfstandig mogelijk aan de slag met werk dat bij zijn of haar kwaliteiten past en op die manier het beste uit zichzelf halen."

,,De cliëntmedewerkers zijn een meerwaarde voor onze bewoners. Zij brengen de samenleving in het verpleeghuis. We zien dat succes op onze locatie in Seewende en dat maakt dat we nu ook de mogelijkheid bieden om in Elburg deze samenwerking uit te breiden," aldus Silvia Timmer.

Mijn Werk Elburg' is een uitbreiding van de samenwerking tussen Zorgverlening Het Baken en Philadelphia. In mei 2014 is 'Mijn Werk Nunspeet' gestart. In woonzorgcentrum Seewende zijn cliënten met een verstandelijke beperking tussen de 18 en 60 jaar aan de slag gegaan met uiteenlopende werkzaamheden. Zo maken zij soep en smoothies voor de bewoners, houden zij het woonzorgcentrum schoon, verzorgen ze de post en legen ze de containers.