• Gisola Emster Veldtoertocht
  • Gisola Emster Veldtoertocht

Ruim 1100 deelnemers aan Gisola Emster Veldtoertocht

EMST De achttiende editie van de Gisola Emster Veldtoertocht gaat de boeken in als één van de meest succes volste. Onder prachtige weersomstandigheden kwamen maar liefst 1121 mountainbikers naar Emst. Hiermee komt deze editie wat aantal deelnemers betreft op de vierde plek. Alleen in de jaren 2011, 2012 en 2013 kwamen er iets meer deelnemers. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Deelnemers kwamen uit alle hoeken van Nederland. Maar er kwamen ook heel veel regionale mountainbikers aan de start. Zelfs wisten twee Belgen de weg naar Emst te vinden. Ze waren rond half zes vertrokken vanuit een klein plaatsje in de buurt van Brussel. Na afloop waren ze vol lof over de organisatie en de omgeving. 

Eén van de regionale deelnemers was Barmond Houtman (49) uit Heerde. Hij reed de 45-kilometer-route. Ondanks dat hij in de omgeving woont van Emst was hij bijzonder enthousiast over het afwisselende parcours. Het was niet de eerste keer dat Houtman naar Emst komt. ,,Ik kom graag naar Emst. Prachtige routes, uitstekend uitgepijld, op alle gevaarlijke punten verkeersregelaars en een prima verzorging. Ook de verzorging was meer dan voortreffelijk. Hulde aan de Gisola Emster Veldtoertocht'', zegt Houtman.

Opmerkelijk dit jaar was dat veel jeugdleden en dames de weg naar Emst wisten te vinden, meldt de organisatie.

Na afloop ontving iedere deelnemer een gratis voucher ter waarde van 34,50 euro van Thermen Bussloo.