• Archief BDU Media

Rossumdaerpers steunen gewonde agenten

VAASSEN Hoewel het incident in Vaassen, waarbij twee agenten gewond zijn geraakt, zich maandagnacht afspeelde op een plaats en een tijdstip waarvoor De Rossumdaerpers geen verantwoordelijkheid dragen, wil de vereniging uitspreken dat het de gewonde agenten steunt en zich met hen verbonden voelt. Om dit te onderstrepen, hebben Prins Frank I en Prinses Linda II vanochtend een bezoek gebracht aan het politiebureau in Apeldoorn om fruitmanden te brengen voor de betrokken agenten. De club wenst hen veel beterschap.

De politie heeft in de nacht van 13 februari rond 2.20 uur twee jongens uit Emst aangehouden in verband met de mishandeling. Dit vond plaats in de Dorpsstraat in Vaassen. Eén agent werd tegen de grond gewerkt en kreeg diverse schoppen tegen zijn hoofd. De andere agent werd ook geschopt en geslagen.

Om de boel onder controle te krijgen, werd door één van de agenten een waarschuwingsschot gelost waarop beiden het vuurwapen richtten op de twee verdachten. Twee andere politie-agenten, die inmiddels waren gewaarschuwd, konden de twee jongens van 19 en 20 jaar aanhouden en meenemen naar het bureau.

Eén agent ging voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis, de andere werd ter plaatse behandeld; het gaat naar omstandigheden goed met ze. De politie onderzoekt de zaak.