• Regio Noord-Veluwe

Reizigers grotendeels tevreden over Viavé

ELBURG Reizigers geven Viavé een ruime voldoende voor de algehele dienstverlening. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek door Moventem. Maar de reizigers zijn niet op alle onderdelen tevreden over Viavé, dat onder meer in de gemeente Elburg het Wmo en leerlingenvervoer verzorgt.

Ruim 800 reizigers hebben gezamenlijk twee vragenlijsten ingevuld. De algehele dienstverlening scoort in beide lijsten respectievelijk een 7,7 en een 7,8. Ook de chauffeurs, de voertuigen, de regiecentrale en de website van Viavé worden beoordeeld met cijfers ruim boven de 7. Het aspect 'klachten' krijgt voor beide vervoersvormen echter een onvoldoende: een 5,0 voor het Wmo-vervoer en een 4,7 voor het routevervoer (onder meer leerlingenvervoer). De respondenten geven aan dat er met betrekking tot het indienen en (de snelheid van) afhandelen van de klachten nog wel verbeterkansen liggen.

Voorzitter van de stuurgroep basismobiliteit Noord-Veluwe (en wethouder van de gemeente Elburg Henk Wessel): ,,Wij zijn samen met onze reizigers blij met de in het algemeen goede prestaties van de chauffeurs en de regiecentrale. Onze complimenten daarvoor. Tegelijkertijd kan het altijd nog beter. Wij gaan met de regiecentrale in overleg hoe wij het indienen en (de snelheid van) afhandelen van de klachten kunnen verbeteren."