Regio Noord-Veluwe aandeelhouder van Afvalsturing Friesland

REGIO Regio Noord-Veluwe (RNV), het samenwerkingsverband van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten, is per 1 januari aandeelhouder geworden van Afvalsturing Friesland N.V. De aandeelhouders van Afvalsturing Friesland stemden hiermee in.

Het huishoudelijk restafval van de RNV-gemeenten wordt al enige jaren in Heerenveen verwerkt door Afvalsturing Friesland. De RNV neemt nu deel in Afvalsturing Friesland met 360 aandelen. De huidige Friese aandeelhouders behouden een ruime meerderheid in de aandeelhoudersvergadering.

Afvalsturing Friesland haalt voor diverse gemeenten achteraf met speciale technieken kunststofverpakkingen, drankenkartons en metalen uit het restafval. Het overgebleven restafval wordt in de Reststoffen Energie Centrale in Harlingen omgezet in duurzame energie. De RNV-gemeenten zijn tevreden over Afvalsturing Friesland zowel financieel gezien als qua duurzaamheid. Dit is aanleiding voor de gemeenten om de band met Afvalsturing Friesland te intensiveren door een aandeelhouderschap.

Op basis van toetreding als aandeelhouder kon RNV een bindende voordracht doen voor de benoeming van een lid van de Raad van Commissarissen. Conform die voordracht is mevrouw Bea Vlieger-Ruitenberg MBA tot commissaris benoemd. Mevrouw Vlieger is werkzaam als concerncontroller en manager bedrijfsvoering bij Triade, een zorgorganisatie. Ook heeft ze politiek-bestuurlijke ervaring.