• Robin van Lonkhuijsen

Red de Veluwe boos om uitspraken CEO Corendon

VELUWE Corendon-CEO Steven Van der Heijden heeft een slechte beurt gemaakt bij Stichting Red de Veluwe. De opmerking dat 'slechts een paar boerderijen' last hebben van de lang laagvliegende vliegtuigen van en naar Lelystad Airport, is bij de actiegroep in het verkeerde keelgat geschoten. Van der Heijden deed zijn uitspraken tijdens een interview op NPO Radio 1.

In een open brief aan de Corendon-CEO geeft Stichting Red de Veluwe uiting aan haar verontwaardiging omdat het de heer Van der Heijden overduidelijk ontbreekt aan feitenkennis, getuige ook zijn uitspraak dat het bij de berekeningen slechts zou gaan om 'een paar meetfoutjes'. De actiegroep weerlegt zijn uitspraken met feiten.

,,We moeten voorkomen dat dit soort misleidende en bagatelliserende uitspraken een eigen leven gaan leiden", stelt Red de Veluwe als uitleg waarom ze de brief heeft geschreven. ,,We hebben het hier over een serieus probleem voor 750.000 Nederlanders en daarom laten we dit soort uitspraken niet over onze kant gaan."