• (Archieffoto ter illustratie).

    Robin van Lonkhuijsen

Recreatiewoningen: Raad van State eist van Epe aantal aanpassingen

EPE De Raad van State heeft van de 21 beroepschriften tegen het bestemmingsplan Buitengebied er slechts zeven ongegrond verklaard. De overige veertien zijn (soms deels) gegrond.

Dick van der Veen

De meeste slaan op situaties in recreatieparken. De Vliegden en De Eper Sprengen stellen terecht dat ze geen verplichting tot bedrijfsmatige exploitatie hebben en geen verbod op gebruik van tweede woning. De recreatiewoningen zijn al lange tijd in particulier bezien worden dus ook niet bedrijfsmatig verhuurd. Dat was bij de meeste ook in het verleden niet zo. De situatie is gelijk aan Rabit Hill, een park met ook grotendeels de bestemming tweede woningen. Voor alle drie geldt specifieke vorm van recreatie tweede woning.

Bij De Koekamp is een bedrijfswoning ten onrechte als burgerwoning onder het overgangsrecht geplaatst. De Raad van State heeft enkele onderwerpen vernietigd . De aangevraagde woonbestemming door partijen is niet verleend. In een enkel geval geldt een uitsterf regeling van toepassing.
In de agrarische hoek krijgt een bewoner van een pand aan de Ravenstraat in Oene desgevraagd een spuitvrije zone van 50 meter op gronden met een agrarische bestemming toegewezen.