• Stichting De Beleefplekke

Rabofonds overhandigt cheque aan Beleefplekke voor brug

VEESSEN Stichting de Beleefplekke mocht op donderdagochtend 11 juli een cheque van het Rabofonds van vijfduizend euro in ontvangst nemen voor de bouw van de brug naar De Beleefplekke. Met die brug werd de natuurspeeltuin De Beleefplekke in Veessen ontsloten voor alle kinderen die willen spelen in de natuur.

De brug maakt letterlijk de verbinding mogelijk tussen De Beleefplekke en de inwoners van de gemeente Heerde. En dat is waar de leden van de stichting De Beleefplekke voor bedoeld hebben: Een speelplek die vrij toegankelijk is en waar je kan spelen in en leren van de natuur. ,,Dankzij het Rabofonds is De Beleefplekke nu echt letterlijk geopend voor kinderen die buiten willen klauteren en de natuur op een spelende wijze willen ontdekken!" zegt Selma Voskamp-de Jong, penningmeester bij Stichting De Beleefplekke. René Steunenberg, die namens het Rabofonds de cheque kwam uitreiken, is enthousiast over De Beleefplekke: ,,Het Rabofonds is ontstaan vanuit een coöperatie van alle Rabobanken en we steunen graag lokale initiatieven opgezet door vrijwilligers, zoals de Beleefplekke."

De opening van de Beleefplekke, die op 29 juni plaatsvond, werd ook mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. ,,Sindsdien weten al veel inwoners van de gemeente Heerde de Beleefplekke te vinden," zegt Berend Jan Tessemaker, voorzitter van Stichting De Beleefplekke en die voor een groot deel de bouw van de speelplek en het onderhoud voor zijn rekening neemt. ,,Maar ook mede dankzij de lokale media die schreef over deze nieuwe plek voor kinderen weten gezinnen de modderpoel en speelelementen van De Beleefplekke te vinden," vertelt Berend Jan.