• Robin van Lonkhuijsen

PvdA/GroenLinks krijgt regenboogvlag terug

NUNSPEET De gemeente Nunspeet beschikt zelf over een regenboogvlag. Om deze reden is de door de fractie van PvdA/GroenLinks aangeboden vlag retour gezonden aan deze partij.

Wijnand Kooijmans

Dat blijkt uit het antwoord van het college van burgemeester en wethouders op vragen van Sander Kouwenberg, commissielid voor de PvdA/GroenLinks. Door hen is inmiddels zelf een plek gevonden waar de vlag kan worden opgehangen.

In de vragen wordt ook ingegaan op het niet te woord staan van een cameraploeg van RTL EditieNL die een regenboogvlag wilde aanbieden. Volgens het college heeft de redactie van het programma eerder op de gewenste dag van aanbieding gebeld met de afdeling communicatie van de gemeente met het verzoek of een lid van het college aanwezig was om vragen te beantwoorden.

{VRAGEN] De redactie is daarop meegedeeld dat de leden van het college niet aanwezig waren. De gestelde vragen zijn beantwoord door de afdeling communicatie. Later op de dag kwam er toch onaangekondigd een cameraploeg van RTL. Door de receptie is hen nogmaals aangegeven dat er niemand van het college aanwezig was.  Van een weigering is, zo blijkt uit de antwoorden, geen sprake.