• De optocht in Hulshorst trekt jaarlijks vele kijkers uit de wijde omgeving.

    Wijnand Kooijmans

Programma's Koningsdag Nunspeet en Hulshorst

NUNSPEET/HULSHORST De Oranjevereniging Nunspeet en de Buurtvereniging Hulshorst zorgen voor een compleet programma tijdens Koningsdag.

Wijnand Kooijmans

De vereniging in Nunspeet leek even onder zwaar vuur te komen liggen. Na het vertrek van voorzitter Kees van der Streek bleven nog twee bestuursleden over. Inmiddels is het bestuur echter weer op sterkte en wordt de scepter gezwaaid door oud-raadslid Henry Stulen.

De avond voor Koningsdag wordt, in samenwerking met de Harmonie, een King's Night gehouden in de Veluvine. Op Koningsdag zelf begint om 07.00 uur de vrijmarkt in het centrum die tot 17.00 uur duurt. Om 08.00 uur verzorgen muzikanten van de muziekvereniging Harmonie de reveille van de toren van de Hervormde dorpskerk.

AUBADE De aubade, na de optocht met kleuterwagens, wordt om 10.00 uur op de Markt afgenomen door burgemeester Breunis van de Weerd. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er een kleedjesmarkt en een straatartiestenfestival in de Dorpsstraat. Op de Markt is om 12.00 uur een demonstratie door de politiehondenvereniging waar tussen 14.00 en 17.00 uur clown Flurie rondloopt. Ook zijn hier optredens van de dansschool IDANCE en van de Keltische Keilers.

Om 16.00 uur is er de Arie Safari Kindershow op de Markt. In dienstencentrum Het Venster aan de Elburgerweg is vanaf 19.00 uur een feestavond met conferencier Karel van de Kate. Op de markt is er vanaf 19.30 uur een optreden van de Feedback Band en zanger Marco den Hollander. Het gaat om muziek uit de jaren '80 en '90 maar ook hedendaagse muziek. De toegang is gratis.

HULSHORST In Hulshorst wordt in de ochtenduren de tweede editie gehouden van Heel Hulshorst Bakt. De baksel kunnen vanaf 09.00 uur worden ingeleverd in het dorpshuis De Wieken. Hier is om 10.00 uur tevens een wedstrijd cupcakes versieren voor kinderen.

De aubade in Hulshorst is om 09.30 uur en wordt afgenomen door loco-burgemeester Gert van den Berg. Hiervoor is gekozen gezien het drukke programma van burgemeester Van de Weerd in de ochtenduren. De laatste komt wel naar Huilshorst om rond 15.00 uur het startsein te geven voor de touwtrekwedstrijden.

OPTOCHT Belangrijk onderdeel is de optocht die om 13.00 uur wordt opgesteld bij de molen en om 13.30 uur vertrekt.

MEDEWERKING Met medewerking van de muziekvereniging Harmonie uit Nunspeet. Op enkele locaties speelt tevens de boerenkapel van Juliana uit Doornspijk. Om 17.00 uur start een muzikaal slotfestijn met de zingende schilder Johan Pluim en dj Henk Jan van Olst.

Opgave voor de touwtrekwedstrijd in Hulshorst is mogelijk via het mailadres r.smink@chello.nl.