Prins Frank en prinses Linda krijgen heerschappij over Rossumdaerp

VAASSEN Op een wijze zoals ook Max Verstappen wordt gepresenteerd, zo kwamen zij omgeven door rook uit een speciale bus: het nieuwe prinsenpaar der Rossumdaerpers. Honderden Vaassenaren trotseerden het weer om te zien dat Prins Frank I (Mentink) en Prinses Linda II (Casteel) hun nieuwe voorgangers in het feest zijn dat de tijd in Rossumdaerp weer voor vier dagen stil gaat zetten.

Rond half elf begon zich buiten een grote groep te vormen met mensen die niet konden wachten tot het elf minuten over elf was. Zij hadden zich voor Residentie bar zaal De Ruif verzameld in afwachting van de bekendmaking wie voorop gaan tijdens het feest van 10 tot en met 13 februari 2018. Frank Mentink is dan de Prins; een samen wonende vader van drie kinderen (negen, zeven en drie jaar oud) die als planner werkt bij Hamer in Apeldoorn. De man die al dertien jaar lid is van de vereniging, heeft ervaring opgebouwd als opbouwer van carnavalswagens voor de optocht en viert elk jaar trouw carnaval. Hij doet bij KCVO aan 35-plus voetbal.

Hij wordt als heerser over zijn doorluchtige rijk bijgestaan door Linda Casteel, die in feite bij haar geboorte al was besmet met het carnavalsvirus. Haar vader was immers in 1987 Prins Jan II, waardoor zij vanaf dat jaar trouw aanwezig was bij de activiteiten van De Rossumdaerpers. Zij vierde het feest niet alleen, maar werd enkele keren zelfs uitgeroepen tot de best verklede feestvierder. De samenwonende prinses werkt als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang en heeft als hobby's voetbal (bij V & L) en training geven bij Agios.

Beiden kregen de versierselen bij de officiële presentatie van de voorgangers Armando van Brink en Margo Tiemens. Die gaan na een geslaagd jaar weer onder hun burgerlijke namen door het leven al werden zij na afloop van alle plechtigheden eerst 'gedoopt' door de Oud-Prinsen en Oud-Prinsessen en opgenomen in die groepering binnen de carnavalsvereniging.