Primeur voor Nunspeetse Keiler

NUNSPEET De inschrijving voor de teams voor de strijd om de Nunspeetse Keiler bereikte afgelopen week een absolute primeur met de inschrijving van het vijftigste team. Nog nooit waren er zoveel teams. Maar ook nog nooit eerder stond de organisatie voor een dergelijke uitdaging: waar ligt de limiet?

De organisatie doet nu twee oproepen: wie echt mee wil doen, of wie al aan het trainen is, maar nog niet heeft ingeschreven, moet zich zo snel mogelijk aanmelden. En teams die nog twijfelen moeten rekening houden met de mogelijkheid dat zij op een wachtlijst komen. 'Mr. Keiler' Bart Noij: ,,De Keiler is hot. Wat een succes en dat nu al bij de inschrijving-fase. Zoveel teams en zoveel mensen die nu al aan het trainen zijn en zich verheugen om een prachtige verbindende dag op 10 juni mee te maken. We lopen bijna tegen de grens van het aantal teams aan binnen de huidige opzet. We kunnen de aanvangstijden vervroegen en ook nog wel wat inschuiven overdag, maar ook daar zitten grenzen aan. Op een gegeven moment moeten ook alle teams binnen zijn, om op tijd de uitslagen te kunnen geven op de feestavond in Veluvine. En natuurlijk mogen oplopende wachttijden bij de proeven, het plezier van een wedstrijd niet beïnvloeden. Dat geeft de grenzen aan van een wedstrijd: rond 8 uur beginnen in de ochtend en rond vier tot vijf uur in de middag klaar."

De Keilerorganisatie denkt maximaal 55 tot 60 teams aan te kunnen in de huidige opzet van de Keilerdag. Info: www.nunspeetsekeiler.nl