• Present Nunspeet

Present nomineert vijfde Bruggenbouwer

NUNSPEET Trapliftenbedrijf Smienk is door Stichting Present Nunspeet in de maand juli uitgeroepen tot Bruggenbouwer van de maand.

In 2012 richtte Erik Smienk het bedrijf Smienk Trapliften op. Het eerste bedrijf in Nederland die gebruikte trapliften aanbiedt van alle merken. Zijn doel was om een traplift voor iedereen betaalbaar maken en verspilling tegen te gaan. Met hun unieke werkwijze zijn zij in staat een bestaande traplift opnieuw op maat te maken en aan te passen aan de wensen van de klant. Op die manier besparen klanten duizenden euro's en wordt onnodige verspilling voorkomen. Alle trapliften worden exact op maat gemaakt en geleverd met levenslange garantie. Zo houdt de klant genoeg geld en energie over voor andere dingen en kunnen ze blijven genieten van hun huis, zoals ze dat gewend waren. Zo is hun missie praktijk geworden: met een betaalbare en duurzame oplossing het voor iedereen mogelijk maken om veilig te kunnen blijven wonen in zijn vertrouwde omgeving.

Ze zijn inmiddels ruim zeven jaar verder en hebben ruim 2.500 mensen de mogelijkheid geboden om thuis te kunnen blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving. Ze zijn zich ervan bewust dat de wereld groter is dan hun bedrijf, groter dan Nederland. Daarom vinden zij dat een gezond bedrijf niet alleen voor economisch succes moet gaan en brengen ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in praktijk.

GOED DOEL Eén van de goede doelen die ze een warm hart toedragen is Present Nunspeet, omdat de missie en visie van Present hen enorm aanspreekt. Ze vinden het mooi dat door de samenwerking van generaties, wijken, straten, buren, collega's en culturen de onderlinge band en verbondenheid van mensen in Nunspeet wordt versterkt. Praktisch betekent het dat ze jaarlijks een keer een dag beschikbaar stellen om projecten te doen bij kwetsbare mensen.

Dit jaar was dat bij Stichting Philadelphia op de locatie Halfweg. Met een touringcar gingen de 35 personeelsleden daarheen om de de dag van hun personeelsuitje te straten met het uitvoeren van een groots project, die bestond uit diverse werkzaamheden. Zo hebben ze een nieuw tuinpaadje aangelegd, geverfd en verschillende tuinen aangepakt. Ondertussen waren er mooie contactmomenten met verschillende
bewoners, die het maar bijzonder vonden dat de vrijwilligers met zo'n grote bus waren gekomen. Aan het eind zei Eric Smienk: ,,Het was een waardevolle en boeiende ochtend, waarin we zagen dat de klussen echt hard nodig waren en de ontmoetingen bijzonder waren." Verder steunen ze Present Nunspeet jaarlijks met een vast bedrag.