Postzegelclub Nunspeet leeft

NUNSPEET - Het lijkt een uitstervend iets en voor buitenstaanders wellicht van het toneel verdwenen, maar dat is allerminst het geval. Postzegelvereniging Nunspeet, afd. van de Nederlandse vereniging van Postzegelverzamelaars, bestaat al sinds 1976 en is springlevend. In De Wheme wordt zaterdag 7 februari van 13.15 tot 16.00 uur een postzegelbeurs gehouden.

door Sandra van der Meulen

Niek Bosma uit Nunspeet is lid van het eerste uur en penningmeester. ,,En dat terwijl ik zelf geen postzegelverzamelaar ben, maar dat hoeft ook niet om verstand van de centjes te hebben. Daarbij is mijn vrouw een fanatiek verzamelaarster." Daarnaast is er nog Aart de Leeuw, hij is één van de vijf oprichters van de club en samen met Leen Burger het oudste lid van de verzamelclub. ,,Maar er is wel een jeugdafdeling en die telt ongeveer vijftien leden tussen de 6 en 12 jaar en dat is op het totaal van zo'n 65 leden in Nunspeet niet niets", aldus Tijmen den Besten, 26 jaar lid, waarvan nu zeven jaar als PR-man. Daarnaast is ook een klein aantal dames lid. Zo'n acht zijn er met het verzamelvirus besmet.

Het principe van de postzegelclub is onderling ruilen, dat wil zeggen ruilen binnen Nederland, maar ook in het buitenland.

Lees het hele artikel in de papieren editie van Veluweland.nl van woensdag 4 februari.