• Archief BDUmedia

Politie vindt drugs en wapens

VELUWE Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, houdt de politie preventieve acties zoals extra controles en toezicht. Agenten die dinsdagmiddag -en avond toezicht hielden in het gebied van de Veluwe-Noord boekten goede resultaten. Ze hielden meerdere mensen aan en vonden onder meer drugs en wapens.

De controles werden uitgevoerd door agenten van het Verkeershandhavingsteam; -het Woninginbrakenteam; medewerkers van het politieteam Veluwe-Noord en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Heerde.

In de middag rond 16,15 uur, werd een auto staandegehouden met een kapotte koplamp op de Plesmanlaan in Nunspeet. Zowel de auto als de inzittenden werden gecontroleerd. Bij het onderzoek werd in de auto een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Er is ongeveer anderhalve liter GHB en ongeveer zevenhonderd gram speed in beslaggenomen.

Verder werden er nog diverse steekwapens in de auto gevonden en in beslag genomen. De twee inzittenden van 26 en 18 jaar oud uit Hilversum werden aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rond 20.15 uur werd een auto gecontroleerd op de Eperweg in 't Harde. Bij die controle door onder andere het verkeershandhavingsteam, werden drie inzittenden aangehouden voor het bij zich hebben van een grote hoeveelheid inbrekerswerktuigen. Tegen deze inzittenden is proces-verbaal opgemaakt. Twee van de verdachten zijn 27 jaar oud en afkomstig uit Utrecht. De derde is 22 jaar oud en afkomstig uit Maarssen.

PREVENTIE In Heerde is tussen 19.00 en 21.00 uur een preventief gesurveilleerd. Dat was gericht op het voorkomen van inbraken. Hier is ter voorkoming van misdrijven gesproken met meerdere bewoners.

Gedurende de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, zal de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en extra energie te steken in het opsporen van daders. Ook gemeenten en Openbaar Ministerie zetten een extra tandje bij. Daarnaast hebben ze ook de ogen en oren van inwoners nodig om verdachte zaken te melden. Die kunnen bij iets verdachts bellen naar 112.