PlusOV neemt vervoer over van Regiotaxi Gelderland

VELUWE Met ingang van 1 januari stopt Regiotaxi Gelderland haar activiteiten op het gebied van deur-tot-deur vervoer. Dit wordt overgenomen door een nieuwe, regionale vervoerscentrale die de naam PlusOV heeft gekregen. De vervoerspas van de Regiotaxi Gelderland moet daarom ook worden vervangen, benadrukt de gemeente Heerde.

De voorbereidingen voor de overstap op PlusOV zijn al begonnen. Inwoners met een Regiotaxi Gelderland-vervoerspas, krijgen daarom deze week een brief over hun nieuwe vervoerspas. Bij deze brief zit een machtigingsformulier voor toekomstige vervoerskosten. Vanwege de veiligheid in het voertuig en het gemak voor de reiziger, wil PlusOV dat reizigers op rekening reizen. In de brief wordt ook gevraagd om een pasfoto mee te sturen met de machtiging. Deze pasfoto komt op de nieuwe vervoerspas. Aan pashouders wordt ook gevraagd of ze die willen opzeggen als ze er weinig of geen gebruik van maken. Meer informatie staat op www.plusov.nl.

PLUS OV Ruim 15.000 inwoners in de regio Stedendriehoek maken gebruik van speciaal vervoer. Vanaf 2016 werken de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen samen om hun inwoners nog beter van dienst te zijn. Zij doen dit in een nieuwe vervoerscentrale met de dienstverlening PlusOV.