PlusOV neemt deur-tot-deurvervoer over

EPE/HATTEM/HEERDE Per 1 januari 2017 neemt PlusOV het regiotaxivervoer over in de regio stedendriehoek. Vanaf dat moment regelt deze vervoerscentrale het vervoer voor inwoners die door een beperking niet met het gewone openbaar vervoer kunnen reizen, onder meer in Epe, Hattem en Heerde.

PlusOV plant de ritten vanaf 1 januari 2017 en geeft reisadviezen aan inwoners. Directeur Andreas Noordam: ,,In augustus zijn we gestart met het leerlingenvervoer in Apeldoorn. Daar hebben we veel van geleerd en onze organisatie is goed voorbereid op de overname van het regiotaxivervoer."

Op dit moment verwerkt PlusOV gegevens van de huidige pashouders van het regiotaxivervoer. In december ontvangen reizigers hun PlusOV-vervoerspas en informatie over hoe reizen met PlusOV werkt. Vanaf dan kunnen zij bij PlusOV hun ritten voor het nieuwe jaar reserveren.

PlusOV is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Een samenwerking om vervoer mogelijk te maken voor inwoners die door een beperking niet met het gewone openbaar vervoer kunnen reizen. Ruim 15.000 inwoners zullen in het nieuwe jaar gebruik maken van dit vervoer. Meer informatie over PlusOV is te vinden op www.plusov.nl.